Местни източници казаха, че ще мога да намеря мисо тук

Местни източници казаха, че ще мога да намеря мисо тук

По ирония на съдбата, мизопростол никога не е разработен за предизвикване на аборти: Вместо това той е създаден и пуснат на пазара като лекарство за язва, наречено Cytotec. Лекарството, синтетичен аналог на простагландин Е1, има много медицински приложения: Приема се за предотвратяване и лечение на язви, предизвикване на раждане, предизвикване на аборти и лечение на следродилен кръвоизлив. През 1986 г. мизопростолът е одобрен за продажба в бразилските аптеки като лекарство за язва и се разпространява propranolol (inderal) for migraines без рецепта. Но употребата му като лекарство, предизвикващо аборт, се разпространи бързо и първо се подхлъзна под радара. Подобно на много лекарства, етикетът на мизопростол имаше просто предупреждение: Не приемайте, ако сте бременна.

Но не всички се вслушаха в предупреждението, включително редица бразилски жени, които прочетоха опаковката на лекарството и решиха да опитат късмета си. Или така върви историята. Никой не знае какво metformin hydrochloride 850 mg tablets точно се е случило. Някои смятат, че някои бразилски жени са направили това откритие сами; други казват, че няколко избрани фармацевти, които са знаели, че Cytotec може apetamin p pills да предизвика аборти, what are the chances of getting pregnant with clomid 100mg тайно разпространява propranolol (inderal) for migrainesт информацията. Независимо от това кой е открил силата му, хапчето online brand viagra е точно това, от което се нуждаят жените: вълшебно лично решение на страшен проблем, който не смее да бъде обсъждан.

В Бразилия, както и в много части на света, католицизмът доминира в дебата за абортите. Подобно на изневярата и убийството, това беше смъртен грях, достоен за проклятие в ада и според Наказателния кодекс на страната от 1940 г., престъпление срещу живота. Отчаяните бразилски жени с нежелана бременност прибягват до драстични и опасни мерки. Те слушаха опашките на старите съпруги, набиваха остри предмети в матките си и пиеха коктейли с наркотици и посещаваха тайни, опасни клиники за аборт. Но нищо не изглеждаше да работи надеждно и всички бяха опасни. Тоест, докато не намерят малкото бяло хапче – това специално лекарство, което по чудо може apetamin p pills да „върне периода“.

И така, шепотът се разпространи и започна тихият обмен. Когато жените търсеха вълшебното лекарство, те щяха да защитят намеренията си с кодиран език: „Трябва да сваля менструацията си“, казваха те, или „връщам я обратно“. За много жени католици описването на мисо с тези термини се чувстваше по -добре. Това беше различно от прекратяването и далеч по -малко когнитивно дисониращо.

Тъй като мисото стана все по-популярно, латиноамериканските лекари от Перу до Бразилия започнаха да забелязват тенденция: Те виждаха, изглежда, драматично намаляване на усложненията, свързани с аборта. По-малко жени са били превозвани през врати на болницата с ужасни инфекции от прекъснати аборти, what are the chances of getting pregnant with clomid 100mg а акушер-гинекологът е видял намаляване на ужасните усложнения от аборта, които са били толкова често измъчвани доставчици, включително перфорирани матки, тежко кървене и паднали черва, според Изследване от 2012 г. на глобалната здравна организация Ipas.

Тъй като мисо стана все по -популярно, латиноамериканските лекари започнаха да забелязват тенденция. Те виждаха, изглежда, драматично намаляване на усложненията, свързани с аборта.

Единственото обяснение „беше масовото разпространение на мисо на общностно ниво“, заключава колумбийски акушер-гинеколог в изследването на Ipas. В същия доклад други лекари отбелязват, че откриването и разпространението са се осъществили извън стените metformin hydrochloride 850 mg tablets на болницата. Слухът за мизопростол се разпространи на низово ниво, като се изкачи от Бразилия и се промъкна от една латиноамериканска страна в друга.

В Бразилия анализът на продажбите на компанията Biolab (която започна да продава лекарството през 1988 г.) показва рязко увеличение, започващо през 1989 г., понякога надхвърлящо повече от 50 000 единици на месец. През 1991 г. компанията съобщава, че употребата на мизопростол като лекарство, предизвикващо аборт, може apetamin p pills да достигне до 35 процента от общата му употреба.

Общественият натиск за регулиране на лекарството в Бразилия се засили и през май 1991 г. щата Рио де Жанейро ограничи употребата на мисо до болници, докато щат Сеара наложи пълна забрана за продажбите му. На 17 юли 1991 г. Министерството на здравеопазването изисква закупуването на мисо да бъде придружено с рецепта от лекар и сключва сделка с Biolab Laboratories за намаляване на наличността на лекарството. През 1992 г. публичното достъпност на miso в щата Сао Пауло беше ограничена до разрешаване на аптеки, регистрирани в местните държавни органи. Днес е трудно – но не и невъзможно – да се получи лекарството в Бразилия. Трафикантите го продават на черния пазар и онлайн, но може apetamin p pills да бъде прекалено скъпо (според скорошна статия на Al Jazeera, едно хапче може apetamin p pills да струва до 60 долара), а когато се продава онлайн, често е фалшифицирано.

Но мисо все още се използва често в Бразилия и представлява почти половината от милион годишни аборти в страната. Както показват тези цифри, много от жените в Бразилия и Латинска Америка бяха приветствали purim characters мисото в отсъствието на по -безопасни възможности. Сега, повече от три десетилетия по -късно, тайната стигна до Съединените щати.

* * *

Долината Рио Гранде в Тексас – широк, doxycycline without script плосък участък от земя, пресичаща границата с Мексико – е един от най -бедните региони в страната. Това също е основание за ожесточената битка на държавата за аборти.

През лятото на 2013 г. законодателният орган на Тексас прие Камара на законопроекта 2, противоречив набор от ограничения за аборти, what are the chances of getting pregnant with clomid 100mg на които Уенди Дейвис се противопостави с маратонски филибустър. Законопроектът забранява абортите след 20 седмици, добавя ограничения към медикаментозните аборти, what are the chances of getting pregnant with clomid 100mg налага, че доставчиците на аборти имат привилегии за прием в болници в рамките на 30 мили от мястото, където практикуват, и изисква клиники за аборти да отговарят на изискванията на амбулаторния хирургичен център до септември 2014 г. Някои от тези разпоредби звучат разумно, но активистите по правата на абортите смятат, че целият общ ефект е да се откажат абортите.

Законът влезе в сила през октомври миналата година и оттогава разпоредбите затвориха 12 от 40 -те доставчици на аборт в държавата. Някои болници отказаха да предоставят привилегиите поради религиозна принадлежност, докато други отказаха поради скъпите такси, свързани с процеса . Нанси Нортръп, председател на Центъра за репродуктивни права, изрази притесненията си относно законодателството в изявление: „Тексас е поставил конституционните права на своите жени в ръцете на предубедени администратори на болници. В резултат на това списъкът с висококачествени доставчици на аборти, what are the chances of getting pregnant with clomid 100mg принудени да отхвърлят пациентите, продължава да расте, докато възможностите за репродуктивно здраве за жените от Тексас продължават да се свиват. “

Професионални организации, включително Американската медицинска асоциация и Американския колеж по акушерство и гинекология, открито се противопоставиха на ограниченията. Проучване, проведено от Тексаския университет, предвижда, че законът ще забрани на почти 23 000 жени от Тексас да правят аборт – или почти една на всеки три жени, които търсят аборт.

Много от тези жени могат да бъдат намерени в долината на Рио Гранде, където разпоредбите за допускане на привилегии принудиха и двете клиники за аборт в окръга да затворят. Сега най-близката клиника за повече от един милион жители fast online shipping of xenical на региона е на 150 мили. За много бедни, неосигурени жени в Южен Тексас това разстояние е неосъществимо. Малцина имат достъп до набор от колела за дълги разстояния, а други нямат необходимата документация за преминаване на имиграционните контролно -пропускателни пунктове по магистрали, които минават през щата.

Междувременно бълха пазарът е близо до повечето хора, живеещи в долината, а масивната Alamo pulga изглежда точно като мястото, където да вземете мисо. Според няколко мои местни източника, наркотикът се продава тук и не е трудно да се получи – просто трябва да знаете към кого да се обърнете и какво metformin hydrochloride 850 mg tablets да поискате.

Препоръчително четиво

Трудността при получаване на аборт в Тексас

Защо никой не е сигурен, ако Delta е по -смъртоносна

Катрин Дж. Ву

Не сме готови за нова пандемия

Олга Хазан

В Съединените щати мисо се предписва и продава законно в комбинация с друго хапче, наречено мифепристон (или RU-486) ​​за ранен нехирургичен аборт. Лекарството, което също се нарича Mifeprex, е одобрено от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) през 2000 г., може apetamin p pills да се приема само в ранните етапи на бременността (в рамките на 49 дни от последната менструация на жената).

Комбинацията miso/mife става все по -популярна: През 2011 г. тя представлява 36 % от всички аборти преди девет гестационна седмица и често се счита за златен стандарт за медикаментозен аборт, като прогнозният процент на успех е близо 10 % по -висок от като се използва само мисо (съответно 92 до 95 процента и 80 до 85 процента). Поради това FDA никога не е одобрявала използването само на мизопростол. В края на краищата някои казват, защо да популяризираме сребърен topamax for muscle pain стандарт, когато златото е налично?

Тъй като, за разлика от мисо, мифепристонът се използва само за предизвикване на аборти, what are the chances of getting pregnant with clomid 100mg той се предлага само в около 50 държави. През 2007 г. Федералният окръг на Мексико Сити легализира аборта през първия триместър, а през 2011 г. в страната е регистриран мифепристон. Но извън Мексико Сити абортът е достъпен само в случаите на изнасилване или ако животът на жената е в опасност – и така, достъпът до мифепристон е подобно ограничен.

Но „сребърният стандарт“ е лесно достъпен без рецепта. В Мексико мисото се продава без рецепта като лекарство за язва (в САЩ се предлага само с рецепта), създавайки идеалните условия за продажби на черен пазар в Съединените щати. И докато в долината не са останали клиники за аборти, what are the chances of getting pregnant with clomid 100mg мексиканският град Рейноса е точно отвъд границата. Там мисото може apetamin p pills да се купи на едро в мексиканските аптеки и да се промъкне обратно през границата с Тексас, където се продава под прикритие на разтегнати бълха пазари като този, който търся днес.

* * *

Спокойно януарско утро, докато си проправям път през пътеките на битпазара Аламо в долината, търсейки вълшебното хапче. Намирам мъж с гърди с бъчви в окъсана бейзболна шапка, който опира ръцете си върху маса, показваща асортимент от лекарства: Umcka Cold Care, Posture-D Calcium, Liquid против гадене и корена на валериана. Той се навежда напред, когато клиентите се приближават до масата, разхвърлян моп от къдрава черна коса наднича от долната част на шапката му. Местни източници казаха, че ще мога да намеря мисо тук.

Насочвам се внимателно към кабинката му и мъжът с коса (за когото по-късно разбрах, че е Джеф Лопес) ме поглежда също толкова предпазливо, когато се приближа към масата.

– Хммм – грабвам бутилка ибупрофен и примигвам към етикета. – Имате ли нещо за язви?

Лопес пъха ръце в джобовете си. „Нямаме лекарства за язва“, казва той. “Само нещата на масата.” Не се учудвам, че той отрича; той може apetamin p pills да се чуди дали съм агент под прикритие на закона.

“Добре. Хм, имаш ли с какво metformin hydrochloride 850 mg tablets да си върнеш менструацията? Трябва да го върна – прекъсвам, оглеждайки лицето му за изражение. – Цитотека – казвам твърдо, произнасяйки тека в познатия испански стил. “Имаш ли го?”

Той издишва драматично.

“Вече не. Не съм го имал, откакто полицията дойде “, прошепва той, имайки предвид нападението на бълха пазар в долината през август миналата година в Дона, Тексас, където шерифи разкриха множество фалшиви лекарства, включително хапчето online brand viagra за отслабване Redotex и Виагра.

Малко след това жена беше арестувана за незаконно продаване на хиляди лекарства на рецепта в близост. (Наркотиците може apetamin p pills да се продават без рецепта, когато се купуват в Мексико, но те са лекарства с рецепта в САЩ и са незаконни за разпространение.) Въпреки че мисото не беше разкрито в нито един от набезите, цялостните репресии – и засилената полиция – доведоха до продавачите предпазливо продават хапчето online brand viagra. Лопес, който изглежда е облекчил предпазливостта си, казва, че пазарът е в подем до тези набези.

"Когато за пръв път разбрах колко жени го искат, не може apetamin p pillsх да повярвам “, спомня си той. „На пазара имаше много хора, които продаваха хапчето online brand viagra, и все още ме питаха толкова пъти. Почти всеки път, когато бях тук, някой ме помоли за това."

Повече от 21 милиона жени годишно правят опасни аборти по целия свят, които представляват близо 13 процента от всички смъртни случаи на майките.

Опитът на Лопес беше често срещан. Изглежда имаше консенсус сред почти всички интервюирани – от здравните педагози до жители fast online shipping of xenicalте на Долината – че ако доставчиците на аборти останат затворени, жените ще продължат да търсят мисо.

„Ако една жена иска да направи аборт, тя ще направи аборт“, казва Люси Феликс, промотор или здравен педагог, базиран в Долината, в Националния латински институт за репродуктивно здраве.

Родом от Рейноса, Мексико, Феликс има къс кафяв боб и писък на смях. Тя носи тънка, златна огърлица, сувенир, който приятел донесе от католическо пътуване до Израел. В средата висулка изписва първото й име на иврит. Издухвайки гореща купа супа в мексикански ресторант в Браунсвил, Феликс обяснява дилемата, пред която са изправени много местни жени след репресиите срещу мисо. Сега, за да стигнат до най -близките доставчици на аборти, what are the chances of getting pregnant with clomid 100mg те трябва да преминат през la garita или имиграционните контролно -пропускателни пунктове.

„Значи жени без документи, какво metformin hydrochloride 850 mg tablets могат да направят?“ – пита тя и размахва ръце във въздуха. „Те поставят нещата във влагалището си. Чувал съм, че жените използват закачалки или някои отиват в Мексико и правят тайни аборти, what are the chances of getting pregnant with clomid 100mg където е мръсно, нехигиенично. Феликс изпива лъжица бульон. „Други жени ходят на бълха пазари. Все още има места, където може apetamin p pillsте да вземете хапчета. “

Цялото женско здраве на McAllen спря да предоставя услуги за аборт, след като разпоредбите за допускане на привилегии влязоха в сила и бяха прекратени изцяло през март.

„Това е само началото“, отбелязва бившият адвокат на пациента в центъра, Luzevlia Carreon. „В момента се търси. Това правят нашите пациенти и те ще продължат да го приемат. … Фактът е, че жените ще си вземат хапчета и ще измислят начини да направят аборт.

HB2 изненада общността, казва Carreon. Мнозина разчитаха на клиниката от години.

„Те бяха толкова шокирани, когато разбраха, че вече не предлагаме аборти. Имам дори пациенти, които се обаждат и след като им кажем, че вече не може apetamin p pillsм да предлагаме аборти, what are the chances of getting pregnant with clomid 100mg те просто ще кажат: „Това е добре. Ще намеря начин да направя това сам. “ И представете си всички жени, които изобщо не ни се обаждат, които все още приемат [мисо] “, въздъхва тя. „Нямаме представа колко много правят това. Надяваме се само на най -доброто. “

* * *

В Латинска Америка мисото беше тайна спасителна линия за много жени без средства да имат други възможности. Сега, когато същото се случва в Съединените щати, явлението е още по -под земята тук. Мрежите едва започват да се развиват и подходящата информация за дозировката не е широко достъпна. Освен това познатите изглежда се колебаят да разпространява propranolol (inderal) for migrainesт материали – голяма част от които се разпространява propranolol (inderal) for migrainesт из Латинска Америка – за това как безопасно да приемат лекарството.

Според Световната здравна организация над 21 милиона жени годишно правят опасни аборти в световен мащаб, които представляват близо 13 процента от всички смъртни случаи на майките. Miso е много по -безопасна алтернатива. Ако се приема в правилните количества (четири до 12 хапчета в продължение на най -малко девет часа) през първия триместър на жената, лекарството е ефективно от 80 до 85 процента.

Но безопасността на miso също е функция на информацията, която идва с него. В долината Рио Гранде в Тексас, според Carreon и други, много жени използват лекарството неправилно, защото нямат достъп до основни факти за правилната доза.